[分享]Sò Studio | 不可能到达的陆地

发表于2019-08-23     50人浏览     0人跟帖     总热度:218  

“Impossible Land”是我们这次设计的主题,不再一个具体的概念或者形象,而是通过设计传达出一个“不可能到达的陆地”的抽象感受。我们吸取了一些后现代的表达元素,融入了超现实的复古语言。创作状态更加随机,边做边探索空间。

"Impossible Land" is the narrative of Réel Chikalicious. It is no longer a specific concept, but an abstract scenario of "Impossible Land". The design is referencing some post-modern elements and integrating the contemporary surreal language. Actually, the creation is more random; a space exploring while the whole process. 


Sò Studio | 不可能到达的陆地_1

The "Land" view

Sò Studio | 不可能到达的陆地_2

C Corner of the "LAND" -different materials in the same space to enhance the spatial character

Sò Studio | 不可能到达的陆地_3

Dining area - the truncated columns are reflected the iconic golden pillars of the Jing'an Temple

Sò Studio | 不可能到达的陆地_4

Sò Studio | 不可能到达的陆地_5

Triangle seats in forest of the "Land"


周边环境给了我们很多有趣的灵感,我们也希望有一些地域的记忆;店里截断的柱子,跟望出去静安寺标志性的金色柱子相呼应;我们对旁边静安公园里地面石子和植物的记忆也一并移植到空间里来了。

The local environment inspired us lot. We insisted on bringing the region memories to the restaurant. The truncated columns, in the store, are reflected the iconic golden pillars of the Jing'an Temple. We also transplanted the memories of the stones and plants of the Jing'an Park into the restaurant.


Sò Studio | 不可能到达的陆地_6

Reception - the proportion of the blue and green are almost same in the space

Sò Studio | 不可能到达的陆地_7

Sò Studio | 不可能到达的陆地_8

Food production barcounter in the "LAND"


我们在颜色选择上更加大胆;蓝色、绿色几乎相同比例的出现在空间里;我们又尝试将两种颜色的材质完全拉开,一个超高反光度一个全哑光,这样空间自然而然形成了一个进退关系。

We are more aggressive on the color selection, for example, the proportion of the blue and green are almost same in the space. Meanwhile, we have made a contrast of the material with two colors completely; one a super-reflective degree finish, the other a matte material. Consequently, the spaces naturally take form an advancing and retreating layer. 


Sò Studio | 不可能到达的陆地_9

Sò Studio | 不可能到达的陆地_10

Post-modern view - reception details, 

the use of different materials makes space form

an advance and retreat relationship


我们希望通过这些质感比较特殊的材料让空间显得更加有趣;而在这次材料选择上我们也一直跟随着“超现实的现代复古语言”。让亚克力柱子、镜子、彩色玻璃、不锈钢,不同反射折射率的材质同处在一个空间里相互作用更加凸显空间性格。

We hope the space presents more vanguard through the special material which followed the contemporary surreal languages. Let the materials with different reflect, like acrylic columns, mirrors, stained glass, stainless steel, be in the same space to enhance the spatial character.


Sò Studio | 不可能到达的陆地_11

Sò Studio | 不可能到达的陆地_12

"LAND" contemporary surreal languages

The functional useless sink & seats details


我们设计的功能上USELESS的水槽本来就是这块目的地“LAND”的一个内容,它就像空间的一个装置定义着这一块空间的属性和特质。

The functional useless sink isoriginally a part of the destination "LAND". It is an installation,which can define the attributes and the qualities of the space.


Sò Studio | 不可能到达的陆地_13

Sò Studio | 不可能到达的陆地_14

Sò Studio | 不可能到达的陆地_15


设计团队 |  Studio (http://sooostudio.com/)

Design team | Sò Studio (http://sooostudio.com/)

项目地址 | 上海市静安区芮欧百货2F

Address | Réel 2F, Jing'an District, Shanghai, China

面积 | 136

Gross Built Area | 136

客户 | Chikalicious

Client | Chikalicious

摄影团队 | 牧一制作 & inhouseteam

Photographer | MUYI & Sò inhouse team




Sò Studio | 不可能到达的陆地_16

Chikalicious Rée 

图纸呈现


Sò Studio | 不可能到达的陆地_17

平面图

 

来源:室内    微信公众号    德国室内设计网

扫码加入筑龙学社  ·  室内设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
福利
加入微信交流群
精品资料,免费课程
2/20