[分享]办公改造

发表于2016-05-24     743人浏览     2人跟帖     总热度:21  

办公改造_1

项目地址:上海市,普陀区

项目类型:办公改造

设计内容:室内

建筑面积:111平米

设计时间:2015.11—2015.12

施工时间:2015.12—2016.02

Project address:Putuo District, Shanghai, China

Project type:Office reconstruction 

Design scale:Interior design 

Area:111 m2

Design time:Nov 2015-Dec 2015 

Construction time:Dec 2015-Feb 2016

办公改造_2

此项目是将高层商务楼内的一处办公空间进行改造,原始空间流线规划不合理,异形空间中存在众多尺度问题与空间死角,整体利用率低。客户希望改造后的空间能在钢筋混凝土中享受来自大自然的气息。设计师摒弃了传统的格子间办公风格,一改严肃的办公氛围,用曲线将天花、墙、桌面、书架整合,并将森林搬进空间,使得新的内部空间开放且富于生机。


This project is to reconstruct an office in a high-rise building, the original space is in inadequate streamlined layout with multiple irregular shapes and dead space, and the overall utilization rate is low. The client wants the designers transform his office into a place where his staff can take a breath of nature behind the reinforced concrete walls. To this end, the designers abandoned the idea of traditional cubilces, and instead, they lined desks and bookshelves in curved shape alongside the walls and ceiling and moved the “forest” into the office, making it an open space with natural vitality.

办公改造_3

客户明确要求靠近入口的一侧放置会议与洽谈,从而使剩下的工作区变为一个不规则的三角空间,为了最大化地利用空间,设计师顺势将此劣势转换为空间亮点。运用不规则曲线迎合异形空间,空间的三边自然地围绕核心的中岛区域展开,使整个空间呈现出流线型结构,从而拒绝空间死角。靠窗区域充分利用向阳优势,创造出更为自由与放松的交流共享空间,植物的引入,使空间更具节奏与韵律。


The client specifically requires the designers to spare the space at the office entrance for meetings and negotiations, which makes the rest of the work area an irregular triangular space. In order to maximize the utilization of space, the designers creatively converts the disadvantage into the highlight of the project by using irregular curves in such an irregular space. The three sides are designed to naturally spread around the center of the area, thereby making the entire space in a streamlined layout without any dead space. In addition, the designers have made full use of sunny windows, making the area by the windows into a free space for exchange and sharing. The introduction of green plants has also brought rhythm and cadence to the office.

办公改造_4

空间流线视觉化,入口曲径通幽,进入公共办公区则犹如误入桃花源,豁然开朗。传统办公楼终于有一股新鲜的血液注入其中,于内部而言,设计师在不改变大体结构的基础上将一个幽静的工作花园置入原始结构中,使室内外互相穿插对话,创造出一种新的界限形式。在这里,人们可以逃离都市雾霾的现实,犹如置身于宁静的自然花园,在紧张的工作中使身心得到放松,从而提高工作效率。 


Streamlined space with winding entrance makes people feel like straying into the Peach Blossom Garden when entering the office.  Finally, an injection of fresh blood has been brought to the traditional office building. For the interior space, the designers have designed a peaceful and pleasant office garden without changing the original structure of the building, connecting the indoor and outdoor areas naturally and thus creating a new form of boundary.Here, people can escape the urban fog and haze, feel like working in a tranquil garden, which allows them to relax during intense work and thereby increases work efficiency. 


办公改造_5

曲线性的工作区与直线性的走廊空间形成对比,连续的曲线界面将办公内部分割成不同的空间区域,使人产生不同的过渡体验。穿插于工作台之间的植物既能让员工感受到自然,功能上又可以切实地改善室内微气候与环境。 植物主要选择适宜室内种植的茂盛的绿宝、幸福树。相对低矮的蕨类等小型植物穿插其中,使每一个角落都能被绿色充满。会议室玻璃隔断模糊了空间的边界,改变空间分割呆板的印象。自然、轻盈是整个空间遵循的主题,配以丰富的植物,成为都市中一道亮丽的“森林”。 在传统办公中,办公区域是一种半内半外的空间形式,而现在,迂回婉转、错落有致、树石穿插,大大丰富了空间的趣味性和体验性。大面积的木头传达出亲近感,与白色调的墙面形成丰富的肌理层次,同时书架及休闲沙发作为过渡空间,加入适当的植物使得办公环境更加轻松,提升空间的舒适感,每个功能区域加入的平面设计元素,丰富了视觉感受。


Curvilinear workspace contrasts with the rectilinear corridor, continuous curve divides the office into different spaces, providing people a completely different transition experience.  The plants interspersed between tables enable the employees to feel the atmosphere of nature, and at the same time can effectively improve the indoor micro-climate and working environment. Plants are mainly those suitable for growing indoors, such as happy tree (Radermachera hainanensis Merr), with relatively low ferns and other small plants among them, making every corner full of green. Glass partition in the conference room blurs the boundaries of space, which alters the stiff impression of conventional partitions. Natural and lightsome are the themes of this project. Abundant plants bring an attractive highlight to the office.Traditional office is usually a semi-open space. Now, in this project, the office space is divided into various areas in picturesque disorder interspersed with trees and rocks, which makes the office more interesting and provides employees with a better experience. The intensive use of wood conveys a sense of intimacy. Wood tables and decorations, together with white walls, form rich textural levels. With bookshelves and sofa as transitional spaces, the office becomes even more comfortable and pleasant by placing adequate plants. Graphic design elements in each functional area enrich the visual experience. 

办公改造_6

办公改造-20160423031352_511.jpg办公改造-20160423031252_621.jpg办公改造-20160423031252_634.jpg办公改造-20160423031936_995.jpg办公改造-20160423032054_748.jpg办公改造-20160423032054_672.jpg
扫码加入筑龙学社  ·  室内设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2016-05-24   |  只看该作者       筑龙币+5

2

很有创意的一个设计方案  希望能帮到大家

 发表于2016-08-12   |  只看该作者       筑龙币+10

3

大胆地创意,很个性化的办公场所。

恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
福利
加入微信交流群
精品资料,免费课程
2/20