Poble Nou阁楼

发表于2011-07-25    613人浏览    1人跟帖    复制链接  只看楼主

  • 文件格式:ZIP
  • 文件大小:8.79KB

Loft in Poble Nou

设计方:YLAB arquitectos建筑事务所

位置:西班牙 巴塞罗那

竣工:2009年

分类:住宅装修

内容:实景照片

图片:10张

摄影师:Raúl Candales

Poble Nou阁楼第1张图片

建筑面积:100平方米(室内);
100平方米(露台)

Project Area: 100 sqm (interior), 100 sqm (terrace)

这个项目是对一个占地100平方米的公寓的改造,它有一个大的露台,位于传统巴塞罗那中心区的一个老式建筑内部。住宅非常深,平面狭窄,尽头只有两个表皮,一个是冲着街道,还有一个是冲着室内花园的露台。设计策略主要包括最大限度地实现通风和照明,去除不必要的隔断,获得新的空间排布,将所有的功能都融入进空间之中,包括卧室,客房浴室和卧室,工作室,厨房和餐厅。因为困难的几何形式,所有的功能只能通过一个灵活的非传统的方式进行布局,新的布局包括一个大型的半透明的开阔公共空间,它从一头延伸至另一头,还包括一个半封闭的由卧室和客房浴室围边的盒子。

The project consists of the interior renovation of a 100m2 apartment with a big terrace in an old building in the heart of a traditional neighborhood of Barcelona. The house has a very deep and narrow floor plan and only two facades at the ends, one to the street and the other one to the terrace in the inner courtyard. The proposal is an integral architectural intervention of the space with two main goals: to maximize the lighting and ventilation from the facades eliminating unnecessary partitions, and to obtain a new distribution that contains all the uses required by its young owner: a bedroom suite, a guest bathroom and bedroom, a working studio, a kitchen and a dining room for parties and meetings. Moreover, due to the difficult geometry of the housing, all the different functions can only be accommodated through a flexible and unconventional distribution that allows joining and separating spaces and even change their function, depending on the occasion. The new distribution consists of a large diaphanous and spacious common area, which runs continuously from façade to façade, and a private semi-closed box formed by the bedroom suite and guest bathroom.

1-Poble Nou阁楼第2张图片

1

2-Poble Nou阁楼第3张图片

2

3-Poble Nou阁楼第4张图片

3

4-Poble Nou阁楼第5张图片

4

5-Poble Nou阁楼第6张图片

5

6-Poble Nou阁楼第7张图片

6

7-Poble Nou阁楼第8张图片

7

平面图 Floor Plan-Poble Nou阁楼第9张图片

平面图 Floor Plan

剖面图 section-Poble Nou阁楼第10张图片

剖面图 section

1

2

3

4

5

6

7

平面图 Floor Plan

剖面图 section

分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2015-04-24   |  只看该作者      

2

围墙的设计提供了与医院的一定程度上的隔离,而渗透了自然。

登录后才能评论,评论超过10个字,有机会获得筑龙币奖励!

猜你爱看

分享