[分享]焕发活力的新办公楼设计

发表于2019-08-20     193人浏览     0人跟帖     总热度:311  

标签: 景观设计
焕发活力的新办公楼设计_1
焕发活力的新办公楼设计_2

PEAK——新架构与现有架构的结合。当今建筑面临着严峻的挑战,稀缺的建筑场地、过时的建筑结构以及生态、经济的必要性。
PEAK建筑的重新设计和概念上的想法是为了使一个空的办公楼重新焕发活力。该项目位于慕尼黑-纽佩拉赫,建于20世纪90年代,功能齐全,而且前租户并不是建筑的亮点。

PEAK – a combination of new and existing architecture. Architecture faces a challenge nowadays, rare building sites, outdated structures and the necessity to act ecological and economical.
PEAK′s architectural redesign and the conceptual idea result from the necessity to revitalise an empty office building. The object, located in Munich-Neuperlach and built in the 1990s, was adequate to its functions and the former tenants not an architectural highlight.

焕发活力的新办公楼设计_3
焕发活力的新办公楼设计_4

在多年的空置之后,这里只剩下一个废弃的、令人沮丧的环境。新设计有意识地避免复制现有的架构。大厅的立面元素、景观建筑和富有表现力的设计仍然代表着与原始建筑相对应的整体风格不一致。重组和设计之间的联系回答了当今如何创造城市化的问题。

After years of vacancy there was only an abandoned and depressing setting. The new design consciously avoids copying the existing architecture. The facade elements, the landscape architecture and the expressive design of the lobbies represent stylistic inconsistency corresponding as a whole with the original building nevertheless. The link between reorganisation and design answers the question how to create urbanity in these days.

焕发活力的新办公楼设计_5
焕发活力的新办公楼设计_6

外立面和大厅。新的引人注目的立面元素标记了入口和前面的部分。建筑的面貌完全改变,一个新的身份诞生了。富有表现力的建筑词汇也是大堂内部设计的一部分。扩建的两层大堂由富有表现力的形式、光线和超大的窗户组成。大堂设计标志着与现有建筑的另一个矛盾。

Facade and Lobbies. New striking fa?ade elements mark the entrances and parts of the front. The building′s face changes completely and a new identity is born. The expressive architectural vocabulary is also part of the lobbies′ interior design. The extended two storey lobby is composed of expressive forms, light lines and oversized window elements. The lobby design marks another contradiction to the existing building.

焕发活力的新办公楼设计_7
焕发活力的新办公楼设计_8

景观设计。中央法院和两个天井得到了重组和重新设计。新的通道,新的视觉轴和停车场的拆除创造了一个全新的品质停留。

Landscape design. The central court and two patios received a restructuring and redesign. New passages, new visual axes and the dismantling of parking lots create a completely new quality of stay.

焕发活力的新办公楼设计_9
焕发活力的新办公楼设计_10
焕发活力的新办公楼设计_11
焕发活力的新办公楼设计_12
焕发活力的新办公楼设计_13
焕发活力的新办公楼设计_14
焕发活力的新办公楼设计_15
焕发活力的新办公楼设计_16
焕发活力的新办公楼设计_17
焕发活力的新办公楼设计_18
焕发活力的新办公楼设计_19
焕发活力的新办公楼设计_20
焕发活力的新办公楼设计_21
焕发活力的新办公楼设计_22
焕发活力的新办公楼设计_23
焕发活力的新办公楼设计_24
场地平面图

焕发活力的新办公楼设计_25
焕发活力的新办公楼设计_26
平面图

焕发活力的新办公楼设计_27
剖面图

建筑师:Oliv Architekten Ingenieure
地点:德国
面积:21000.0平方米
年份:2017


来源:园林    微信公众号    搜建筑
扫码加入筑龙学社  ·  园林景观微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
福利
加入微信交流群
精品资料,免费课程
2/20