[分享]极简现代 | 水疗娱乐会所

发表于2020-01-24    6人浏览    0人跟帖    总热度:30  

极简现代 | 水疗娱乐会所_1

新的公共浴池突出了萨尔茨堡的地标和山脉,并代表了该城市历史中心的远景建筑项目。在城市设计方面,新的“ Paracelsus Bad&Kurhaus”构成了19世纪晚期Auerspergstrae街区肌理,沿Schwarzstrae开发扩展,以Kurgarten和Mirabellgarten景观之间的接合点。建筑的几何形状朝向公园,参考了巴洛克时期消失的防御墙的几何形状。

The new public bath highlights Salzburg’s landmarks and mountains and represents a visionary architectural project in the city’s historic center. In terms of urban design, the new "Paracelsus Bad & Kurhaus" forms a joint between the late 19th-century block structures of Auerspergstra?e, the open development along Schwarzstra?e, the landscape of the Kurgarten and the Mirabellgarten. The geometry of the building is swiveled towards the park, making a reference to the geometry of the vanished fortification-walls of the baroque period.

极简现代 | 水疗娱乐会所_2

“ Paracelsus Bad&Kurhaus”被构思成一个三维景观,建筑的主要元素形成了一个清晰的垂直分层。内向的浴池底座包括三层的城市保健和水疗服务以及游泳池的更衣室。整个屋顶层用于桑拿设施和壮观的室外游泳池,可以看到整个城市的景致。 “ Paracelsus Bad&Kurhaus”周围有一层陶瓷百叶,阻挡了行人的视线。

The "Paracelsus Bad & Kurhaus" was conceived as a three-dimensional landscape with the building’s main elements forming a clearly legible vertical layering. The rather introverted plinths of the bath contain three floors the city's health and spa services and the pool's changing rooms. The entire roof level, used for the sauna facilities and their spectacular outdoor pool, features a view of the entire city. A layer of ceramic louvers surrounds the "Paracelsus Bad & Kurhaus", screening it from passersby. 

极简现代 | 水疗娱乐会所_3

在这两个内向的层次之间,游泳层采用落地窗,面向花园和城市的树木。这种透明性强调了游泳平台的概念,将其作为Kurgarten的延续,并享有城镇,令人印象深刻的堡垒和山峰的难忘景色。

Between these two introverted layers, the swimming level is entirely glazed and opens>

极简现代 | 水疗娱乐会所_4

宽阔的中央楼梯从西面的主入口穿过三层底座一直延伸到游泳层。透过日光,确保充足的自然采光。游泳区设有四个不同的游泳池,分别是运动泳池,跳水池,儿童泳池和悦心池。连续的多层高玻璃元素构成了外部的边界,将城市环境的美带入到空间深处。

Wide central stairs lead in a continuous movement from the main entrance in the west through the three plinths floors to the swimming levels. The daylight shining through guarantees consistent natural lighting. The swimming level features four different pools, from a sports pool to a diving pool, a kiddie pool, and the relaxation pool. A continuous band of large, storey-height glass elements forms the boundary to the outside bringing the urban surroundings’ beauty deep into space. 

极简现代 | 水疗娱乐会所_5

水景的物镜是由陶瓷表面,水和光线提供的,从上方环绕着柔和的波浪状陶瓷天花板。具有不同高度的动态天花板强调了空间和大气环境的多样性。

The materialization of the waterscape is provided by ceramic surfaces, water, and light, bordered from above by the gentle shapes of the wavy ceramic ceiling. The animated ceiling with its different heights underscores the variety to be found in the spatial and atmospheric context.

极简现代 | 水疗娱乐会所_6

美食和桑拿设施位于建筑的顶层。三个桑拿房面朝城市全景,而中心最大的桑拿房也是休息室。休闲区可一览无余北部丘陵景观和玛丽亚平原景观。在室外泳池中,客人可在城市最高处的屋顶上沐浴。正如建筑师Alfred Berger所说:“通过对城市的视觉整合,该项目提供了一种身体放松和文化灵感的独特组合。”

The gastronomic and sauna facilities are located at the top of the building. Three saunas face the city with panoramic views, while the central and largest sauna is both, sauna and lounge, focusing>

极简现代 | 水疗娱乐会所_7

作为这一标准的体现,项目规划从一开始就以高效建筑为目标。进行了全面的可持续性分析,这是奥地利首次对室内泳池进行分析。该项目实现了Klimaaktiv金级认证目标。Klimaaktiv建筑标准代表了能源效率,生态质量,舒适性和实现的高质量保证。根据萨尔茨堡市“智慧城市”战略,已获得金奖的成品是气候保护和向可再生能源全面转型的先锋。

As a reflection of this standard, project planning aimed for a highly efficient building from the very beginning. A comprehensive sustainability analysis was performed, the first time ever for an indoor pool in Austria. The goal, achieving the highest level of certification, Klimaaktiv GOLD, was met. The Ministry of Sustainability and Tourism’s Klimaaktiv building standard stands for energy efficiency, ecological quality, comfort and high-quality assurance for realization. Finished objects that have been awarded gold are—in line with the city of Salzburg’s Smart City strategy—pioneers for climate protection and a comprehensive transition to renewable energy.

极简现代 | 水疗娱乐会所_8

场地平面图
极简现代 | 水疗娱乐会所_9

平面图
极简现代 | 水疗娱乐会所_10
极简现代 | 水疗娱乐会所_11
极简现代 | 水疗娱乐会所_12

立面图
极简现代 | 水疗娱乐会所_13
极简现代 | 水疗娱乐会所_14

剖平面图
极简现代 | 水疗娱乐会所_15
极简现代 | 水疗娱乐会所_16
极简现代 | 水疗娱乐会所_17

轴测图
极简现代 | 水疗娱乐会所_18

建筑师:Berger+Parkkinen Associated Architects
地点:奥地利
面积:10973.0平方米


分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 回帖后跳转到最后一页


分享