[分享]英国约克皇家剧院

发表于2016-07-29     765人浏览     0人跟帖     总热度:10  

England York Theatre Royal

设计方:De Matos Ryan

位置:英国

分类:文化建筑

内容:实景照片

图片:14张

摄影师:Hufton+Crow

英国约克皇家剧院第1张图片

这是由De Matos Ryan设计的约克皇家剧院。该项目在经过大规模的再开发后,已经重新对外开放,这次改造极大地改变了剧院的空间和访客的体验。该剧院自1744年建成,期间经历过几次修建,包括新门厅的建设、拱形混凝土展馆等。这座二级保护建筑的再开发项目挖掘了这个复杂场地的全部发展可能性,而这个场地有270多年的历史了。该项目创建了新的使用空间,以满足剧院迫切的使用需求,吸引更多的社区市民参与,从而增加收入,使其在未来更具经济发展条件。 译者:筑龙网艾比 From the architect. York Theatre Royal has re-opened following a significant redevelopment by De Matos Ryan, dramatically transforming the theatre’s spaces and visitor experience.The theatre has occupied the site since 1744 and has since under gone several alterations over the years, including the construction of a new foyer, a vaulted concrete pavilion built alongside the original building, by Patrick Gwynne in 1967. The redevelopment of the Grade II* listed building unlocks the full potential of a complex site that had developed incrementally over 270 years. It has created additional space the theatre urgently needed in order to appeal to and engage a wider community, bring more people into the building and create the opportunity to increase revenue, enabling it to be more financially resilient in the future. The radical redesign is immediately apparent from the street with the introduction of two new lobbied entrances, one of which allows entry from the south for the first time. The creation of new foyer space below the Dress Circle at the back of the Stalls by opening up where previously there had been broom cupboards, and the glazing in of the Victorian colonnade are the most demonstrable changes to Front of House. They provide a greater freedom of circulation, connecting the Patrick Gwynne extension (House Left) to the Georgian staircase and Keregan Room (House Right) for the first time. This newly found space provides for an improved welcome, gathering and orientation. It also gives the opportunity to reveal the heritage of the theatre and the site, making compelling connections between the past and present. A new Terrazzo floor incorporating a patterned inlay reveals the geometry of the mediaeval vaults that once crossed where the new foyer is, while the original doorway is now exposed from within the layering of the colonnade wall linings. Housing a welcoming street-facing café clearly visible from the outside in order to draw people in, the Victorian colonnade has been glazed to give an animated face to the street akin to a storefront. The red carpet lining the colonnade floor may be seen as a humorous tongue in cheek reference that also reveals the ethos of the theatre that all visitors are VIPs. Helping to enhance the visitor and audience experience, the installation of new and increased WCs on both sides of the house on all levels reduce waiting times during peak times in the intervals. New sound lobbies and insulation create spaces on all levels for informal performances including music and poetry. Sound insulation allows the café, restaurant and bars to operate during performances, increasing the opportunities for income generation. Access has been improved with the introduction of assisted and lobbied front doors and a range of counter levels accommodating a variety of users, step-free access from the street to the auditorium, and the installation of a lift to make the Dress Circle and first floor theatre bar accessible for the first time. Patrick Gwynne’s 1967 extension has been carefully refurbished to de-clutter and reinstate the original design intent by improving floor coverings and furniture, upgrading the lighting and replacing the rooflights to give this listed building back its design coherence. Re-locating the café, bar and box office to the new space created under the Dress Circle has brought to life Gwynne’s original vision for the extension to house a bistro restaurant on the ground floor and a dedicated theatre bar on the first floor. Upgrades to the main auditorium benefit both the audience and performers. New seating has been installed throughout the Stalls, Dress and Gallery alongside efficient air handling and insulation to enhance comfort as well as minimize energy use. The rake of the Stalls has been increased to enable the audience to connect with the Dress Circle and make the house feel unified. The Gallery has been re-raked to improve sightlines, increase ticket yield and offer greater price options across the house, encouraging access to a more diverse audience on all levels. The venue’s previously raked stage meant many theatre companies put York at the end of their tours due to the limitations of a sloping surface that required scenery to be adapted to the site. Alterations to the stage and orchestra pit have widened the scope of cultural possibilities and improved health and safety by creating level access, a flat stage and a better cross over underneath the stage with increased headroom. The new flat modular stage enables a wider artistic programme including dance and also encourages greater innovation.

英国约克皇家剧院外部实景图-英国约克皇家剧院第2张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第3张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第4张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第5张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第6张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第7张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第8张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第9张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第10张图片

英国约克皇家剧院内部实景图-英国约克皇家剧院第11张图片

英国约克皇家剧院平面图-英国约克皇家剧院第12张图片

英国约克皇家剧院平面图-英国约克皇家剧院第13张图片

英国约克皇家剧院平面图-英国约克皇家剧院第14张图片

扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

北京北京32

北京 海淀区 | 建筑设计

4 关注

14 粉丝

88 发帖

0 荣誉分

该博主未添加简介

猜你爱看

添加简介及二维码

简介

还可输入70字

二维码(建议尺寸80*80)

发站内信息

还可输入140字
恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
福利
加入微信交流群
精品资料,免费课程
2/20