[分享]爱丁堡Thistle健康福利中心

发表于2016-07-28     615人浏览     0人跟帖     总热度:12  

Edinburgh Thistle Health Welfare Center

设计方:3DReid

位置:英国

分类:医疗建筑

内容:实景照片

图片:29张

摄影师:Cadzow-Pelosi

爱丁堡Thistle健康福利中心第1张图片

这是由3DReid设计的Thistle健康福利中心。该项目的客户是Thistle基金会,一个服务于残疾人的慈善组织,帮助他们在自己的家里得以独立生活。该项目位于原Thistle基金会项目的核心区,如今是指定的保护区域。原方案提供了103栋村庄聚落模式布局的住宅,并配置了工艺美术风格的罗宾教堂。原方案在当时是开创性的设计,也是第一个照顾到残疾人——更具体地说,是战后伤残士兵——需求的设计项目之一。该项目取代了旧建筑,因其不再符合新的功能需求以及经济需求。新项目适应了当前需求,建筑平面布局旋转了90度,从而使得建筑正前方的公共空间更为渗透性,并改善了教堂的环境,创建了建筑后方安全的花园空间。 译者:筑龙网艾比 From the architect. 3DReid have completed a new Health & Wellbeing Centre for the Thistle Foundation - a charitable organization who offer support to those with disabilities, enabling them to live independent lives, in their own homes.The new facility is located at the heart of the original Thistle Foundation development, now a designated Conservation Area. A philanthropic gesture, put in place at the end of the Second World War, the original scheme comprised 103 houses, in a model village-esque arrangement, with the Arts & Crafts-style Robin Chapel, at its heart (both now Listed developments). Pioneering at the time, the scheme was one of the first to be designed to cater for those with disabilities - specifically, injured returning service men. Replacing a former facility that was no longer fit for purpose and uneconomical to reshape to suit current needs, the footprint of the building was rotated through 90 degrees, forming a more permeable public realm to the front of the building and improving the setting of the Chapel, whilst creating a secured garden space to the rear.Anchoring a series of complementary facilities, including a gym, consultation and training rooms and the Charity’s office accommodation, around a double-height ‘Hub’ space, the project has been shaped to best cater for those who come to visit. Through extensive use of timber cladding, both inside and out, the project offers a warm and inviting environment for those who visit, many of whom suffer from anxiety-related conditions. Crafting a non-institutional and friendly presence was instrumental in ensuring that the built environment did not compound these and that the design of the Centre remained completely aligned to the core ethos of the Charity. Pressure treated with a blend of preservation and pigmentation, the timber cladding will retain its current hue, throughout its lifespan, maintaining consistency at the interfaces between the internal and external use of the material, whilst offering a palette that tonally aligns to the building’s surroundings. Extended fins to the East and West facades help reduce solar gain and glare, to the first floor office spaces, whilst the cladding also integrates the ‘Thistle’ logo. Externally, the palette of materials is completed via use of brickwork and pre-cast concrete – selected to complement the stonework of the Chapel and rendered facades of the surrounding houses, respectively. Sited in an area in which some degree of anti-social behaviour has been a historic problem, the application of these, at ground floor level, offers a sense of robustness, without sacrificing the welcoming feeling of the development. Internally, the Hub provides the main focus of the building. Furniture has been carefully selected to offer a range of seating types and environments, that provide visitors with a choice as to the most comfortable area in which to meet others, or relax. Hinged partitions to the breakout spaces, fronting the Hub, allow these rooms to be open, or closed, to the wider space, offering flexibility in their use.With the public-access facilities all situated at ground level, the office accommodation occupies the upper floor of the building, offering staff a degree of privacy, whilst still maintaining a connected feel, through the introduction of full height screens overlooking the central double-height space.Punctuating the open-plan office space, honeycombed acrylic panels have been utilized to form ‘quiet pods’ – spaces in which more sensitive discussions and phone calls can take place - introducing concentrated blocks of colour, aligned to the core branding of the organization.

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第2张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第3张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第4张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第5张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第6张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第7张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第8张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第9张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心外部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第10张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心局部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第11张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第12张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第13张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第14张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第15张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第16张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第17张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第18张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第19张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第20张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心内部实-爱丁堡Thistle健康福利中心第21张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心平面图-爱丁堡Thistle健康福利中心第22张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心平面图-爱丁堡Thistle健康福利中心第23张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心平面图-爱丁堡Thistle健康福利中心第24张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心平面图-爱丁堡Thistle健康福利中心第25张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心平面图-爱丁堡Thistle健康福利中心第26张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心平面图-爱丁堡Thistle健康福利中心第27张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心平面和-爱丁堡Thistle健康福利中心第28张图片

爱丁堡Thistle健康福利中心立面图-爱丁堡Thistle健康福利中心第29张图片

扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

乘着帆船45

北京 海淀区 | 建筑设计

4 关注

16 粉丝

67 发帖

0 荣誉分

该博主未添加简介

猜你爱看

添加简介及二维码

简介

还可输入70字

二维码(建议尺寸80*80)

发站内信息

还可输入140字
恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
福利
加入微信交流群
精品资料,免费课程
2/20