[分享]美国路易斯威尔儿童博物馆

发表于2015-05-21     20人浏览     0人跟帖     总热度:10  

美国路易斯威尔儿童博物馆_1

美国路易斯威尔儿童博物馆

设计机构: PLUS-SUM Studio
作品类型: 建筑设计
项目类型: 文化建筑
图片类型: 设计方案
所在地区: 美国

这是由PLUS-SUM Studio设计的路易斯威尔儿童博物馆。儿童天生好奇心强烈,总是不失玩心地寻找和怀疑身边魔法世界的存在可能性。怀疑和探索的过程是这个儿童博物馆的基本任务,也是设计团队的设计策略。设计团队试图通过一个创新的建筑设计,表达人类思维的潜能,激活其感官性和想象力,在游览空间的过程中提高发现的能力。

设计利用室内外的环境,揭示了城市文脉环境属博物馆的延伸空间及功能。公园的植物和水景成为了大自然的展品,同时有助形成被动冷却体系。冷空气通过下街入口进入中庭,然后被抬升进入西面的窗口,形成交叉通风,将暖空气排出。在南立面和屋顶设有大型太阳能板。被动和主动的设计策略、可持续的绿化种植以及太阳能集成等,增加了博物馆的可持续性,博物馆自身就是一个教育式的展览。

译者:筑龙网 艾比

Children are naturally curious, seeking opportunities to playfully explore while wondering about the magical possibilities of the world around them. Wonder and the process of discovery are fundamental to the mission of a children’s museum and our design strategy. We seek to engage the human minds potential via an innovative architectural expression that activates the senses, ignites imagination, and heightens anticipation of new discoveries revealed as you move through space. One oscillates between interior and exterior mental, physical, and conceptual limits.

The competition brief called for an innovative project for a children’s museum, a new park (located diagonally across Third Street), and a new high-tech incubator office with adjoining parking garage. Our design sought to address crossing (implied by the competition brief) a potentially dangerous major thoroughfare where the primary users are families and groups of school children. This was our departure point for a more fluid sequence of spaces that challenged the traditional section of the city and used the entry sequence to take full advantage of the newly designed urban campus. The design blurs its site boundaries by developing the park as a conceptual and physical extension of the museum’s atrium/roof. We used the competitions urban campus goals to bring a larger civic idea to the site, the park system by Fredrick Law Olmstead that is a treasure and point of pride for Louisville’s citizens. The idea took a separation of vehicular and pedestrian traffic, used by Olmstead in his park designs, to address the campus connection between the parking garage and high tech office incubator building. This was achieved via the pocket park and below street entry path to the museum thus addressing safe access between them for children and large groups. The park and under street entry path also provide new curatorial opportunities and educational spaces using the city and landscape as interactive exhibits and extend the museum into the campus. The path leads to the main museum entrance stair connecting below grade parking to a street level urban lobby where entrances off Broadway and Third Street invite pedestrians to explore the interior.

From the urban lobby you move upward through a sequence of spaces whose formation exhilarates and engages ones mind to wonder about what might be next. This sequence starts on an escalator at street level, ascending to a landing suspended within the main entry volume. You cross a glass floor where you see the main stair below. You now get a commanding view of the park to the South-East, making a visual link to the broader campus strategy. From here you take the second escalator, moving vertically through a thickened wall that connects the park to the roof through a fluid formal language. Before crossing this threshold, the wall reveals a skylight above that turns down to the left revealing an exhibit space, increasing the anticipation of what is to come. Once through the wall, the space expands in all directions producing a sense of vastness for children and adults. This sensation is re-enforced by the scale of the “cross-void” exhibit, depicting the Martian surface, reminding us that we occupy a small corner of the known universe. On the fourth floor you see Downtown Louisville through the windows beyond and have free public access to the roof terrace, the café, and the views of park and city before you ever have to purchase a ticket or enter the museum. After purchasing a ticket, you move through your first door into a small gallery before gradually descending via gentle ramps through the rest of the museum. The internal circulation is organized to maximize spatial variation by moving along, through, and across the major spaces connecting internal exhibits to the semi-external exhibit/public spaces. This continuous engagement with the atrium provides wayfinding for the building while also revealing the conditions that were curiosities before.

The street level program is organized so that the museum store, auditorium, and temporary exhibition gallery can be securely closed off from the rest of the museum outside typical hours of operation. The ability to segregate these spaces allows for special fundraising events or parties to take place in the unique urban lobby, atrium and roof deck now serving as pre-function or curated event spaces directly engaging the life of the city. From the temporary gallery you also get a view upward into the “cross-void” via a window at its base, further emphasizing the ideas of threshold, curiosity, anticipation and discovery.

The design leverages the internal and external environment revealing the urban context as an extension of the museums and its function. The plants and water feature of the park become exhibits of nature, while also passively cooling the site. This cool air is drawn through the under street entrance up through the atrium to windows along the west wall of the “cross-void” to evacuate the rising warm air. In colder months, the design collects warmer air in the upper atrium, producing a tempered zone where ticketing and entry occur. A large solar array on the south façade / roof is visible from the park, ticket counter skylight, and from the roof deck. Passive and active strategies, sustainable plantings, and integrated solar increase the overall sustainability and produce a museum that is itself a didactic exhibit.

美国路易斯威尔儿童博物馆_3

美国路易斯威尔儿童博物馆外部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_4

美国路易斯威尔儿童博物馆外部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_5

美国路易斯威尔儿童博物馆内部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_6

美国路易斯威尔儿童博物馆内部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_7

美国路易斯威尔儿童博物馆内部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_8

美国路易斯威尔儿童博物馆内部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_9

美国路易斯威尔儿童博物馆内部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_10

美国路易斯威尔儿童博物馆内部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_11

美国路易斯威尔儿童博物馆内部效果图

美国路易斯威尔儿童博物馆_12

美国路易斯威尔儿童博物馆模型图

美国路易斯威尔儿童博物馆_13

美国路易斯威尔儿童博物馆略图

美国路易斯威尔儿童博物馆_14

美国路易斯威尔儿童博物馆略图

美国路易斯威尔儿童博物馆_15

美国路易斯威尔儿童博物馆略图

美国路易斯威尔儿童博物馆_16

美国路易斯威尔儿童博物馆略图

美国路易斯威尔儿童博物馆_17

美国路易斯威尔儿童博物馆平面图

美国路易斯威尔儿童博物馆_18

美国路易斯威尔儿童博物馆平面图

美国路易斯威尔儿童博物馆_19

美国路易斯威尔儿童博物馆平面图

美国路易斯威尔儿童博物馆_20

美国路易斯威尔儿童博物馆平面图

美国路易斯威尔儿童博物馆_21

美国路易斯威尔儿童博物馆平面图

美国路易斯威尔儿童博物馆_22

美国路易斯威尔儿童博物馆剖面图

扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

ya920725

北京 海淀区 | 建筑设计

432 关注

999+ 粉丝

999+ 发帖

832 荣誉分

该博主未添加简介

猜你爱看

添加简介及二维码

简介

还可输入70字

二维码(建议尺寸80*80)

发站内信息

还可输入140字
恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
福利
加入微信交流群
精品资料,免费课程
2/20