[分享]日本OA幼儿园

发表于2016-06-22     3563人浏览     1人跟帖     总热度:104  

Japan OA kindergarten

设计方:HIBINOSEKKEI ,Youji no Shiro

位置:日本

分类:教育建筑

内容:实景照片

图片:18张

摄影师:Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

日本OA幼儿园第1张图片

这是由HIBINOSEKKEI 与Youji no Shiro联合设计的OA幼儿园。由于这座建成将近50年的幼儿园建筑并没采取充分的抗震设施,因此急切需要解决这个问题。考虑到该幼儿园缺乏抗震设施和相关教育元素,该项目的设计主题是迫切地告诉孩子们两种观点——“化石燃料及其哪些是可以小心使用的”。为此,建筑师不仅通过新建建筑达到目的,还利用了海运集装箱进行构建,通过现状建筑的利用和改造加强了抗震性,从而实现了短期内的建设,并减少了碳排放,实现了可持续社会的理念,为孩子们创造了生态的教育环境。 译者:筑龙网艾比 As building of kindergarten that welcomes 50th anniversary has not been earthquake resistant sufficiently, an urgent measure was required.We decided that our main theme is to tell the children “fossil fuel and to use what they can use carefully” from two viewpoints of urgency caused as a result of lack of the earthquake resistance and educational element of the kindergarten,and not by using an approach where a new building is constructed usually but by constructing using a marine container, reinforcing the earthquake resistance by using the existing structure and renovating,we realized a construction in short period, suggested to a sustainable society, reduced large volume of carbon dioxide as well as created an ecological and educational environment for the children. The building was constructed by using the marine container, and it was constructed in the shorter period than other buildings usually constructed.By connecting to energy saving and reduction of carbon dioxide as well as using the container that is movable without changing form and can be reused after it is not used any more, we tell the children to use the limited resources carefully.As for gymnasium, the earthquake resistance is reinforced and renovation is made by using the existing structure. By this, we tell the children to use what they can use carefully. As for the building, we left roughness of the container outside to make the children find the container easily whereas wood where they can feel warmness sufficiently is used inside. By this, they can feel comparison of inside and outside.We intended to make the children find that the gymnasium was reconstructed by leaving the existing form of roof.By opening the nursing room and teachers’ room toward outside, people can feel what is going on in the room from outside where people in the area can feel what is going on in the kindergarten when they pass. When we worked on the measure of earthquake resistance, we designed that the kindergarten, which has been existing with the area for 50 years since its foundation, is an important part of the area where it is open to the area and people can come easily.Signs of kindergarten name and class were made by using Japanese zelkova in the garden.By designing the trees, which were not removed in the construction, in the place where the children can see and reusing them, we tell the children as a consideration to global environment and ecological education with continuation of memory.

日本OA幼儿园外部实景图-日本OA幼儿园第2张图片

日本OA幼儿园外部实景图-日本OA幼儿园第3张图片

日本OA幼儿园外部实景图-日本OA幼儿园第4张图片

日本OA幼儿园外部实景图-日本OA幼儿园第5张图片

日本OA幼儿园外部实景图-日本OA幼儿园第6张图片

日本OA幼儿园外部实景图-日本OA幼儿园第7张图片

日本OA幼儿园外部实景图-日本OA幼儿园第8张图片

日本OA幼儿园内部实景图-日本OA幼儿园第9张图片

日本OA幼儿园内部实景图-日本OA幼儿园第10张图片

日本OA幼儿园内部实景图-日本OA幼儿园第11张图片

日本OA幼儿园内部实景图-日本OA幼儿园第12张图片

日本OA幼儿园内部实景图-日本OA幼儿园第13张图片

日本OA幼儿园内部实景图-日本OA幼儿园第14张图片

日本OA幼儿园平面图-日本OA幼儿园第15张图片

日本OA幼儿园平面图-日本OA幼儿园第16张图片

日本OA幼儿园平面图-日本OA幼儿园第17张图片

日本OA幼儿园剖面图-日本OA幼儿园第18张图片

扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2017-04-28   |  只看该作者      

2

集装箱改建的建筑吗?

猜你爱看

恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
福利
加入微信交流群
精品资料,免费课程
2/20