荷兰立现代艺术博物馆翻新

发表于2016-12-20    4735人浏览    1人跟帖    总热度:217  

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:3.52MB

00.jpg

工程内容:实景照片

位置:荷兰

设计公司:BenthemCrouwel Architects

摄像师:©copyright : GERT JAN VAN ROOIJ

00

这是由BenthemCrouwel Architects设计的阿姆斯特丹市立现代艺术博物馆翻新扩建项目,位于荷兰阿姆斯特丹。该博物馆原有建筑由A.W. Weissman设计,以其宏伟的楼梯、大房间及自然采光等空间特点闻名。原有建筑的优点及对白色的运用均保留在翻新扩建的设计上。该建筑师将其入口搬移至Museumplein的方向,占地宽敞,透明且向外扩展;光滑的白色体量位于入口上方,被称为“浴缸”,采用纤维复合材料,以悬挑屋顶的方式延伸空间,强化了广场到建筑开放式的过渡,以老建筑作为背景,白色的鲜明体量形成的新的阿姆斯特丹市立现代艺术博物馆的形象。


Amsterdam's Stedelijk Museum is renovated and enlarged. Designed by A.W. Weissman, the building is celebrated for its majestic staircase, grand rooms and natural lighting. These strong points have been retained in the design along with the colour white introduced throughout the museum by former director Willem Sandberg. The existing building is left almost entirely intact and in full view by lifting part of the new volume into space and sinking the rest underground.


Its entrance has been moved to the open expanse of Museumplein where it occupies a spacious transparent extension. The smooth white volume above the entrance, also known as ‘the Bathtub’ has a seamless construction of reinforced fibre and a roof jutting far into space. With this change in orientation and the jutting roof, the museum comes to lie alongside a roofed plaza that belongs as much to the building as to Museumplein. Against the backdrop of the old building, the white synthetic volume is the new powerful image of the Stedelijk Museum.Besides the entrance, a museum shop and the restaurant with terrace are situated in the transparent addition on ground level. 


Below the square are among others, a knowledge centre, a library and a large exhibition hall of 1100 m2. From this lowest level in the building it is possible to move to a new exhibition hall in the floating volume level. Via two escalators in an enclosed "tube", straight through the new entrance hall, the two exhibition areas are connected. This way the visitor crosses the entrance area without leaving the exhibition route and without being distracted by the public functions; visitors remain in the museum atmosphere.The detailing and color on the inside of the old and new buildings is in alignment, making the explicit contrast between the old building and the new building barely noticeable when walking through the museum. The Weissman building is reinstated in its former glory as it embarks on a new life, facing Museumplein, under one roof with the new addition.

1

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部实景图

1 (1)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部实景图

1 (2)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部实景图

1 (3)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部实景图

1 (4)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部实景图

1 (5)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部实景图

1 (6)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部实景图

1 (7)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部夜景实景图

1 (8)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部夜景实景图

1 (9)

荷兰立现代艺术博物馆翻新外部夜景实景图

1 (10)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (11)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (12)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (13)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (14)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (15)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (16)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (17)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (18)

荷兰立现代艺术博物馆翻新内部实景图

1 (19)

荷兰立现代艺术博物馆翻新模型

1 (20)

荷兰立现代艺术博物馆翻新草图

1 (21)

荷兰立现代艺术博物馆翻新剖面图

1 (22)

荷兰立现代艺术博物馆翻新立面图

1 (23)

荷兰立现代艺术博物馆翻新立面图

1 (24)

荷兰立现代艺术博物馆翻新立面图

1 (25)

荷兰立现代艺术博物馆翻新立面图


分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

点评+1

  • 发表于 2016-12-20     宏伟的楼梯、大房间及自然采光,很棒!

 发表于2017-01-06   |  只看该作者       筑龙币+10

2

除了屋顶范围、屋檐高度、天窗形式外,感觉不到和环境的联系。

 回帖后跳转到最后一页


猜你爱看

分享