智利Dunalastair学校体育馆

发表于2016-11-04     2851人浏览     4人跟帖     总热度:556  

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:4.50MB
英文名称:Chile Dunalastair School gymnasium
位置:智利
设计公司:Patricio Schmidt 、 Alejandro Dumay
摄影师:AryehKornfeld
智利Dunalastair学校体育馆-00.jpg

智利Dunalastair学校体育馆-00

这是由Patricio Schmidt 与 Alejandro Dumay联合设计的Dunalastair学校体育馆,位于智利的Peñalolén社区。该项目包括建筑设计与开发,主要用于室内运动活动以及音乐会、舞台表演等文化活动。整个项目总计扩建2070平方米,考虑了多运动场的设计,并配置了300席观众席、更衣室、储物室以及医务室。体育馆将建于坡度为7%的用地之上,考虑到建筑的尺度,会形成楼层之间的差异。因此,建筑师决定将建筑下沉处理已满足扩建需求,同时减少建筑对周边景观的影响。


译者:筑龙网艾比


From the architect. The building is part of a complex which englobes the Dunalastair School (ColegioDunalastair),  located in the Community of Peñalolén, which is characterized for being a traditional, slightly urbanized rural area.The working plan consists in designing/developing a building dedicated mainly to indoors sport activities but also suitable for cultural events such as concerts and stage plays.The whole project, totaling an extension of  2070 m2,will consider a multi activity field with bleachers for 300 spectators, dressing rooms, storage rooms plus an infirmary.


The gymnasium will be built in a piece of land with a 7% slope which, considering the size of the construction, will result in a considerable difference in level. For this reason, it has been decided to sink the construction to certain extend so as to minimize the volumetric impact in relation with the surrounding landscape. 


The building consists of 2 concrete volumes (invested with bricks) at each end,  making up the most hermetic space of the structure, holding the stage, toilets and storage rooms at one enf, and the dressing rooms at the other end. A more light structure in between, holding the playground and bleachers, is totally accessible from the school.


One of the main objectives is to allow natural light to infiltrate in all the premises, thus reducing to a minimum the energy consumption.  This has been accomplished by different ceiling levels, using metal trusses 2 meter high by 28 meter in length as dormers. The resulting geometry of this structure improves the acoustic of the space and, at the same time, provides a greater spatial amplitude. 


Due to the multiple purpose uses of the building it was necessary to improve the warmth and acoustics of the premises by using an interior finishing with MDF boards,veneered with natural wood, in 2 different formats: a) In the ceiling, through the original modulation  of the manufacturer in 15 x 240 cm strips, 3 cm apart,  lined with an acoustic insulation fabric in the inner side, in order to reduce resonance, and b) in the walls, 60x120 cm panels drilled with holes of different diameters, with the same acoustic objective but aimed to simulate an interior vegetal landscape, providing an atmosphere connected with nature.

智利Dunalastair学校体育馆-1

智利Dunalastair学校体育馆外部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-2

智利Dunalastair学校体育馆外部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-3

智利Dunalastair学校体育馆外部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-4

智利Dunalastair学校体育馆外部夜景实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-6

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-7

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-8

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-9

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-10

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-11

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-12

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-13

智利Dunalastair学校体育馆内部实景图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM_-_Detalle_Placa_Perforada

智利Dunalastair学校体育馆平面图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-Cortes_A_y_E

智利Dunalastair学校体育馆剖面图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-cortes_B_y_C

智利Dunalastair学校体育馆剖面图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-Elevaciones

智利Dunalastair学校体育馆立面图

智利Dunalastair学校体育馆-DUNALPENGIM-Planta

智利Dunalastair学校体育馆平面图


  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:4.50MB
扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

点评+4

  • 发表于 2016-11-04     隔墙的设计非常精致,富有艺术感!

  • 发表于 2016-11-04     隔墙的设计非常精致,富有艺术感!

  • 发表于 2016-11-04     隔墙的设计非常精致,富有艺术感!

 发表于2016-11-07   |  只看该作者      

2

建筑考虑了多运动场的设计

 发表于2016-11-07   |  只看该作者      

3

建筑下沉处理已满足扩建需求

 发表于2016-11-07   |  只看该作者      

4

整个项目总计扩建2070平方米,考虑了多运动场的设计

 发表于2016-12-01   |  只看该作者       筑龙币+10

5

屋顶带来高光,形成韵律,简洁、纯净。

天下行走loi

北京 门头沟区 | 建筑设计

4 关注

21 粉丝

77 发帖

0 荣誉分

该博主未添加简介

猜你爱看

添加简介及二维码

简介

还可输入70字

二维码(建议尺寸80*80)

发站内信息

还可输入140字
恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
入群
扫码入群
马上领取免费资料包
2/20