荷兰Brand Loyalty总部办公室

发表于2016-12-20     3859人浏览     3人跟帖     总热度:616  

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:8.16MB
英文名称:Netherlands Brand Loyalty Headquarters Office
位置:荷兰
设计公司:Voss Architecture
摄影师:Guido Erbring, Voss architecture
荷兰Brand Loyalty总部办公室-00.jpg
荷兰Brand Loyalty总部办公室-00
这是由Voss Architecture设计的Brand Loyalty总部办公室,位于荷兰的艺术小镇's-Hertogenbosch。该设计师在项目之处面临的主要挑战为:如何把一个沉闷的办公空间打造成一个鼓舞人心的、充满活力的聚会场所。该办公室同时需要具备会议及知识研究中心,来自世界各地的员工在此可得到充分的展示机会和平台,该建筑同时配备了齐全的礼堂和培训室,在内部可完成讲习、培训及研讨等。该建筑在中心位置布置了多层通高空间,使得更多的光线进入建筑的内部;在靠近入口处的位置布置了雕塑感非常强烈的螺旋楼梯,十分引人注目。

From the architect. The challenge in this project was the transformation from a dull, outdated office block to an inspiring and energizing meeting place, based on the ideas of our client, Brand Loyalty, a worldwide player in retail loyalty. The client had a distinguished view on the looks of an office; a professional but homely feel, combined with transparency and as many open areas as possible. Everything with a ‘hospitality’ feel to it.The office also functions as a meeting point and knowledge centre where employees from all over the world can update their skills. Thanks to a fully equipped auditorium and training rooms now seminars, workshops and training can be done in-house.

During the transition the whole building is stripped and big atria are made to get more light into the heart of the building. In the main atrium, close to the entrance, a sculptural spiral staircase is designed. This eyecatcher, together with the submerged pool in the floor of the central lobby, immediately defines the special space you are entering. The atmosphere of the entrance area is designed after a hotel lobby, open and welcoming.

The structural cores of the building were originally finished with gravel concrete. To fit in with the new warm and natural look and feel they are clad with dark, grooved wood. Thin enough to steam and bend around the round corners of the cores. This new finish really stands out in contrast with the natural stone floor on the ground floor and the white stucco walls and open staircase.

The restaurant on the ground floor is designed like a modern restaurant you find in the city. It has an open kitchen that serves a small menu every day where the employees can choose from. Around the kitchen there are several different areas you can eat and meet. They differ in type and form of seating and atmosphere, so everyone can find his or her favourite spot.
On the other side of the entrance lobby a coffee bar / after work bar is designed. The walls here are finished in dark brown leather, that combined with the custom wooden furniture and elegant lighting creates a warm, comfortable atmosphere. Making this also a perfect meeting place during the day.

Designing the actual office floors was a challenge. How to make an office that should not resemble an office? To create a warm, but at the same time still professional, look-and-feel we designed a lot of the furniture ourselves. The pantries, the build-in sideboards, but also all workplaces, finished in elms wood. Being able to do so gave us the opportunity to refine the overall design en atmosphere into the smallest details.

Now the office is in use our mission seems to be accomplished. The office really is an inspiring meeting place you wish you would never have to leave!Product Description. An important element of interior design, that is easily overlooked, is lighting. In this project the lighting also needed to be sophisticated, modern, but still blend in with the overall atmosphere of hospitality and warmth. The Nimbus lighting appliances we used in the design really do this. They fit in, but at the same time also add a new dimension to the design. The Office Air lights are even integrated into the desks to create an environment where the lighting really part of the overall design and a natural element in the room.
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (1)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (2)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (3)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (4)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (5)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (6)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (7)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (8)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (9)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (10)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (11)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (12)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (13)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (14)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (15)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (16)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (17)
荷兰Brand Loyalty总部办公室内部实景图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (18)
荷兰Brand Loyalty总部办公室平面图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (19)
荷兰Brand Loyalty总部办公室平面图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (20)
荷兰Brand Loyalty总部办公室平面图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (21)
荷兰Brand Loyalty总部办公室平面图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (22)
荷兰Brand Loyalty总部办公室平面图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (23)
荷兰Brand Loyalty总部办公室剖面图
荷兰Brand Loyalty总部办公室-1 (24)
荷兰Brand Loyalty总部办公室立面图

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:8.16MB
扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

点评+1

  • 发表于 2016-12-20     是一个与别不同的地方,鼓舞人心的、充满活力的聚会场所。

 发表于2017-01-06   |  只看该作者       筑龙币+10

2

外观简洁、大气,室内开敞明亮,中庭螺旋楼梯的动态感很有吸引力。

 发表于2017-03-18   |  只看该作者       筑龙币+20

4

The client had a distinguished view on the looks of an office; a professional but homely feel, combined with transparency and as many open areas as possible.

 发表于2017-04-30   |  只看该作者       筑龙币+10

5

体量组合丰富,空间感十足,外形简洁。

西来顺

北京 海淀区 | 建筑设计

4 关注

19 粉丝

93 发帖

0 荣誉分

该博主未添加简介

猜你爱看

添加简介及二维码

简介

还可输入70字

二维码(建议尺寸80*80)

发站内信息

还可输入140字
恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
入群
扫码入群
马上领取免费资料包
2/20