印度Glycols公司总部大楼

发表于2014-10-29     1660人浏览     21人跟帖     总热度:1457  

  • 文件格式:ZIP
  • 文件大小:9.77KB

India Glycols company headquarters building

设计方:Morphogenesis 建筑事务所

位置:印度

分类:办公建筑

内容:实景照片

项目建筑师:Morphogenesis

图片:11张

摄影师:Edmund Sumner

印度Glycols公司总部大楼第1张图片

这是由Morphogenesis 建筑事务所设计的印度 Glycols 公司总部大楼,位于印度德里。设计的原则是解决环境,社会和经济等问题,探讨了如何将办公空间打造为一个社会化的公共空间。建筑位于一个环境不突出的郊区地段,项目的发展生成出一个内向型的策略,它强调的是环境,社会和经济等问题。设计以一个独特的堆叠系统生成出更加多样的开阔空间,如院落、凉亭、露台、绿色屋顶等等,同时它创建了舒适的办公空间。室内和室外不同的项目元素之间都有互相重叠的空间,它们共同营造出生动的工作环境。

译者: 艾比

The office design for the corporate office for India Glycols embodies the issues concerning the workplace today, and explores the paradigm of the office space as a social activity. Sited in a non-contextual suburban area of Delhi, the setting, led to the development of an introverted scheme that would address environmental and socio-economic issues from first principles.

As is the nature of most custom designed corporate developments, the building had to exemplify the identity and corporate ideology of equity and transparency in the workplace as an integral part of the architectural vocabulary. Conceived as a solid perimeter scheme with a more fluid interior, the morphology blurs the interface between the inside and outside. The site surroundings and context along with an optimum enclosed square volume enabled a built form with minimum exposed surface area. The built form configured of 8m wide office bays optimizes the natural day lighting and helps to define the programmatic requirements of the office. A stacking system is used to generate a variety of open spaces; courtyards, verandahs, terraces, green roofs etc. that help to structure the office spaces. A central spine traversing the built volume serves as the common activity zone, with other departments branching out. The design’s conceptual strength comes from the spatial organization which creates overlaps between the exterior and the interior and between the various programmatic requirements, hence creating a vibrant and creative work environment.

Energy Consciousness dictates the internal spatial and programmatic composition through a series of open and semi-open spaces. Instead of an overlay of an environmental layer, Passive design techniques are employed throughout the scheme and takes into consideration the importance and relevance of energy conscious design within the modern work culture. Solar exclusion is achieved by means of a solid external perimeter, which only permits diffused daylight into the office environs. The reliance on artificial Lighting is substantially reduced as courtyards are created to increase natural light levels on the floor plates. The courtyards help to keep the solar ingress out and control the temperatures of a multitude of spaces throughout the building while also allowing for sufficient day lighting into the workspaces. External Spaces are tempered using courtyards and terrace gardens that facilitate thermal insulation. Shaded Outer façade with air cavity construction, very small slit windows on the outside, courtyards with microclimate controls (shading and mist gardens, water bodies and plantations) all aid in reducing the solar ingress. Green Roofs and terrace gardens also provide a high level of thermal insulation. Water bodies aid in evaporative cooling thereby reducing dependence on artificial means of cooling and also create a microcosm of the civic environment rich with the potential for social transactions.

The underlying principle was that ‘The work place should manifest itself as a more flexible and integral part of an employee’s life rather than a separate entity of specified hours of confinement.’ Rhythmic articulation of volumes and spaces generates a scheme that is a radical departure from the structured differentiated spaces of the traditional office and the monotony of the open plan halls that have dominated office planning. The IGL campus makes a cultural statement through the importance and relevance of energy conscious design within the contemporary Indian work culture paradigm.

印度Glycols公司总部大楼外部实景-印度Glycols公司总部大楼第2张图片

印度Glycols公司总部大楼外部实景图

印度Glycols公司总部大楼外部实景-印度Glycols公司总部大楼第3张图片

印度Glycols公司总部大楼外部实景图

印度Glycols公司总部大楼外部局部-印度Glycols公司总部大楼第4张图片

印度Glycols公司总部大楼外部局部实景图

印度Glycols公司总部大楼外部空间-印度Glycols公司总部大楼第5张图片

印度Glycols公司总部大楼外部空间实景图

印度Glycols公司总部大楼外部侧面-印度Glycols公司总部大楼第6张图片

印度Glycols公司总部大楼外部侧面实景图

印度Glycols公司总部大楼外部侧面-印度Glycols公司总部大楼第7张图片

印度Glycols公司总部大楼外部侧面实景图

印度Glycols公司总部大楼外部局部-印度Glycols公司总部大楼第8张图片

印度Glycols公司总部大楼外部局部实景图

印度Glycols公司总部大楼外部夜景-印度Glycols公司总部大楼第9张图片

印度Glycols公司总部大楼外部夜景实景图

印度Glycols公司总部大楼内部实景-印度Glycols公司总部大楼第10张图片

印度Glycols公司总部大楼内部实景图

印度Glycols公司总部大楼内部实景-印度Glycols公司总部大楼第11张图片

印度Glycols公司总部大楼内部实景图

印度Glycols公司总部大楼_1

印度Glycols公司总部大楼外部实景图

印度Glycols公司总部大楼_2

印度Glycols公司总部大楼外部实景图

印度Glycols公司总部大楼_3

印度Glycols公司总部大楼外部局部实景图

印度Glycols公司总部大楼_4

印度Glycols公司总部大楼外部空间实景图

印度Glycols公司总部大楼_5

印度Glycols公司总部大楼外部侧面实景图

印度Glycols公司总部大楼_6

印度Glycols公司总部大楼外部侧面实景图

印度Glycols公司总部大楼_7

印度Glycols公司总部大楼外部局部实景图

印度Glycols公司总部大楼_8

印度Glycols公司总部大楼外部夜景实景图

印度Glycols公司总部大楼_9

印度Glycols公司总部大楼内部实景图

印度Glycols公司总部大楼_10

印度Glycols公司总部大楼内部实景图

  • 文件格式:ZIP
  • 文件大小:9.77KB
扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料、免费课程、高端讲座
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2014-10-30   |  只看该作者      

2

造型独特,内部空间处理的也很到位,美中不足的是玻璃的处理不是很好

 发表于2014-10-30   |  只看该作者      

3

外立面真是乱糟糟,材质也不好看,但内庭院倒是还不错

 发表于2014-10-30   |  只看该作者      

4

The office design for the corporate office for India Glycols embodies the issues concerning

 发表于2014-10-30   |  只看该作者      

5

不错的办公楼

 发表于2014-10-31   |  只看该作者      

6

要是有平面就更好了,学习一下空间手法

 发表于2014-10-31   |  只看该作者      

7

作品很不错,值得学习和收藏

 发表于2014-10-31   |  只看该作者      

8

造型独特,内部空间处理的也很到位,美中不足的是玻璃的处理不是很好

 发表于2014-10-31   |  只看该作者      

9

室内和室外不同的项目元素之间都有互相重叠的空间,它们共同营造出生动的工作环境。

 发表于2014-11-01   |  只看该作者      

10

建筑与环境结合不错  但是外立面造型欠佳

猜你爱看

恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
查看原图
分享
交流
加入微信交流群
精品资料,免费课程
开始 ||
x