“脸谱”新总部获批

发表于2013-04-08    1145人浏览    6人跟帖    总热度:207  

  • 文件格式:ZIP
  • 文件大小:5.86KB

Frank Gehry’s Facebook HQ Wins Approval

设计师:弗兰克·盖里

位置:美国 加州 旧金山港湾郊区

分类:办公建筑

内容:设计方案

图片:7张

“脸谱”新总部获批第1张图片

总面积:约40,279平方米

一款新的智能手机并不是“脸谱”公司登上头版头条的唯一原因,这家社交媒体巨头已经接到了蒙罗公园市议会的批准,可以扩大其位于加州旧金山港湾郊区的公司总部。获批的计划要比弗兰克·盖里的原始提案小了一些,因为总面积达433,555平方英尺(约40,279平方米)的大楼两侧伸展的艳丽的蝴蝶形翅膀已经被拿掉了。盖里的创意伙伴克雷格·韦伯说:“他们觉得一些东西太花哨了,不符合脸谱公司的文化,所以他们让我们把它变得更低调一点。弗兰克倒是很乐意让大楼的一些风格缓和一些。”投票以4票全部通过批准后,市长皮特·奥塔基问道:“那个‘赞’的按扭在哪?”与盖里标志性的曲线不同,这个特别长的4公顷“房间”将横穿过8公顷的西园区,通过一个位于海湾高速公路下面的地下通道,与现在的总部直接相连。竣工后,白色的灰泥结构将被华丽的风景和醒目的屋顶公园所装饰。13.7~22.2米的大楼将在地面停车场上拔地而起,从远处看去几乎像个“山脊”。Wired提到了这个设计有趣的一点:“脸谱的公司对耍派头的厌恶对全国的黑客精神来说不言而喻,更加强调功能性,而不是外形,即便是最孤独的时候,也要埋头苦干,而不是出去约会聊天。从某种程度上说,脸谱的“非常低调(very anonymous)”的新大楼设计就像扎克伯格着装风格:灰色卫衣,牛仔裤和运动鞋,能力出众的产品有着十分低调的包装。

A new smartphone isn’t the only Facebook news making headlines, as the social media giant has received the green light from the Menlo Park City Council to move forward with their headquarter’s expansion on the outskirts of San Francisco Bay, California. The approved plans are a slightly toned down version of architect Frank Gehry’s original proposal, as the flamboyant butterfly-like wings which flared from each end of the 433,555-square-foot building have been removed.“They felt some of those things were too flashy and not in keeping with the kind of the culture of Facebook, so they asked us to make it more anonymous,” stated Craig Webb, Gehry’s creative partner. “Frank (Gehry) was quite willing to tone down some of the expression of architecture in the building.” After a 4-0 vote secured approval, Mayor Peter Ohtaki asked: “Where’s the ‘Like’ button? Departing from Gehry’s signature curves, the exceptionally long, 10-acre “room” will stretch across the 22-acre West Campus site and connect to the company’s current headquarters via an underground tunnel beneath the Bayfront Expressway. Upon completion, the white stucco structure will be camouflaged by lush landscaping and a dominate rooftop park. Ranging in height from 45 feet to 73 feet, the building will rise above surface-level parking and almost appear as a “hillside” from a distance.Wired offered this interesting perspective on the design: “Facebook’s aversion to panache speaks to the company’s hacker ethos, which emphasizes functionality over form and, at its most insular, heads-down work over outside engagement and communication. In a way, Facebook’s “very anonymous” new building design is like Zuckerberg’s trademark outfit of gray hoodie, jeans and sneakers: an unassuming wrapper around a remarkably capable entity.”

“脸谱”新总部获批第2张图片

“脸谱”新总部获批-2

“脸谱”新总部获批第3张图片

“脸谱”新总部获批-3

“脸谱”新总部获批第4张图片

“脸谱”新总部获批-4

“脸谱”新总部获批第5张图片

“脸谱”新总部获批-5

“脸谱”新总部获批第6张图片

“脸谱”新总部获批-6

“脸谱”新总部获批第7张图片

“脸谱”新总部获批-7

分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2015-04-22   |  只看该作者      

2

优秀的作品,永远的收藏!

 发表于2015-04-23   |  只看该作者      

3

大片的黄色屋顶和红色的屋身构成华丽辉煌的景象。

 发表于2015-05-03   |  只看该作者      

4

很有感觉,昨天去看了,很喜欢内部的设计,真是内有乾坤啊

 发表于2015-05-04   |  只看该作者      

5

图片清晰,展现到位,值得研究!

 发表于2015-07-01   |  只看该作者      

6

很喜欢这个设计,要是能在这样的地方工作就好了

 发表于2016-05-19   |  只看该作者      

7

很喜欢这个设计,希望能有这样的作品

 回帖后跳转到最后一页


猜你爱看

分享