英国滨海玻璃别墅

发表于2014-11-18     1714人浏览     25人跟帖     总热度:1759  

  • 文件格式:ZIP
  • 文件大小:10.74KB

British seaside villa glass

设计方:The Manser Practice Architects + Designers

位置:英国

分类:别墅建筑

内容:实景照片

结构工程师:Elliot Wood Partnership LLP

景观设计师:John Brookes Landscape Design

承包人:John Peck Construction Ltd

图片:12张

摄影师:Morley Von Sternberg

英国滨海玻璃别墅第1张图片

这是由The Manser Practice Architects + Designers设计的滨海玻璃别墅。原建筑为一座60年代的布局紧凑的平房,客户期望这个度假别墅能增加客房,加强北面和西面的视野。设计最初仅仅是简单地在现状住宅基础上增加一个玻璃体块,保持住宅的单层结构,使其低矮而看不到附近的住宅,同时在现状住宅北面增加一个主起居室的新空间,提供俯瞰梭伦特海峡低处森林的开阔视野。然而随着设计的进展,新扩建物的规模和标准只会让现状住宅的自然环境更狭窄,从而降低其景观质量。因此建筑师决定进行整体重建。主体概念不变,但保证了这个项目质量的连贯性和一致性。这个重建,而不仅是扩建,使别墅的可持续发展技术的应用成为了可能。建筑使用了地源热泵系统加热,为室内用水和游泳池提供热水,而在夏天能提供凉快的地板。还包括雨水冲刷系统、太阳能系统、隔热保温墙体等。

译者: 艾比

The Clients brief was for their weekend and holiday house, a compact 1960’s bungalow, to be enlarged, giving more living accommodation and enhancing the views of the sea to the north and west. Maintaining the private/secret nature of the site was also a requirement.

An initial proposal to simply add a glass pavilion living room to the existing house appeared to fulfil the brief. Keeping the house single storey kept the building low enough not to have a view of nearby houses but adding the new space to the north of the existing house located the main living space in a position with a more commanding view over the woods below to the Solent beyond.

As the design developed however it became obvious that the size and standard of the new extension would only serve to exaggerate the cramped and substandard nature of the existing house. A decision was taken in favour of wholesale redevelopment; maintaining the concept of the initial proposal but ensuring that the completed project had a coherence and consistency of quality.

The house is approached from a generally suburban and unremarkable road down gravel drive through a wood. The initial view of the house is deliberately unclear. A long sinuous reflective black wall sitting amongst the trees conceals the presence of the house and beyond. Views of the sea are also only hinted at with glimpses.

On entering the house through a huge rough sawn timber door the visitor is lead along a broad sweeping curved corridor down which the main living space, the internal and external living areas and the stunning views beyond slowly become apparent. The utter and apparently almost structureless, transparency of the living area is offset by the timber clad density of the bedroom block the two sections being held together by the black screen wall running north south on the east side of the house.

Bedrooms generally have corner locations with micro views within the property but the main living space with terraces both to the north and south has long views to the north and west.Rebuilding rather than extending allowed the whole house to be designed in a more sustainable level than the existing property. The building is heated using a ground source heat pump running off a series of 40m bore holes. The heat pump also provides the hot water and heating to the swimming pool and in summer provides cooling to the floors: – replenishing the borehole in the process.

Rainwater is harvested for flushing WCs and for external taps. Solar heating for hot water was considered but rejected as there were operational problems on a property which in only used intermittently. Similarly a wind turbine was rejected for a number of reasons, including planning, wind profile, and pay back time.The main bedroom block and all external walls are constructed using 280mm thick lightweight clay honeycombe ‘Zeigler’ blocks giving very high levels of insulation whilst the glazed pavilion has deep overhangs ensuring that solar gain is used to best advantage during winter months but avoided during the summer. The dark living room floor also absorbs solar gain reducing the load in the underfloor heating.

英国滨海玻璃别墅外部实景图-英国滨海玻璃别墅第2张图片

英国滨海玻璃别墅外部实景图

英国滨海玻璃别墅外部实景图-英国滨海玻璃别墅第3张图片

英国滨海玻璃别墅外部实景图

英国滨海玻璃别墅外部侧面实景图-英国滨海玻璃别墅第4张图片

英国滨海玻璃别墅外部侧面实景图

英国滨海玻璃别墅外部细节实景图-英国滨海玻璃别墅第5张图片

英国滨海玻璃别墅外部细节实景图

英国滨海玻璃别墅外部冬季实景图-英国滨海玻璃别墅第6张图片

英国滨海玻璃别墅外部冬季实景图

英国滨海玻璃别墅内部实景图-英国滨海玻璃别墅第7张图片

英国滨海玻璃别墅内部实景图

英国滨海玻璃别墅内部实景图-英国滨海玻璃别墅第8张图片

英国滨海玻璃别墅内部实景图

英国滨海玻璃别墅内部局部实景图-英国滨海玻璃别墅第9张图片

英国滨海玻璃别墅内部局部实景图

英国滨海玻璃别墅内部过道实景图-英国滨海玻璃别墅第10张图片

英国滨海玻璃别墅内部过道实景图

英国滨海玻璃别墅平面图-英国滨海玻璃别墅第11张图片

英国滨海玻璃别墅平面图

英国滨海玻璃别墅平面图-英国滨海玻璃别墅第12张图片

英国滨海玻璃别墅平面图

英国滨海玻璃别墅_1

英国滨海玻璃别墅外部实景图

英国滨海玻璃别墅_2

英国滨海玻璃别墅外部实景图

英国滨海玻璃别墅_3

英国滨海玻璃别墅外部侧面实景图

英国滨海玻璃别墅_4

英国滨海玻璃别墅外部细节实景图

英国滨海玻璃别墅_5

英国滨海玻璃别墅外部冬季实景图

英国滨海玻璃别墅_6

英国滨海玻璃别墅内部实景图

英国滨海玻璃别墅_7

英国滨海玻璃别墅内部实景图

英国滨海玻璃别墅_8

英国滨海玻璃别墅内部局部实景图

英国滨海玻璃别墅_9

英国滨海玻璃别墅内部过道实景图

英国滨海玻璃别墅_10

英国滨海玻璃别墅平面图

英国滨海玻璃别墅_11

英国滨海玻璃别墅平面图

  • 文件格式:ZIP
  • 文件大小:10.74KB
扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料、免费课程、高端讲座
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

2

不错的作品,值得学习和拥有!

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

3

感觉还不错,

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

4

不错的作品,值得学习和拥有!

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

5

不错的作品,值得学习和拥有!

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

6

简洁大方,还不错,值得收藏学习

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

7

很喜欢的一件作品,大爱啊!

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

8

形状如同一片叶子,与附近的青浦西郊会展中心的“苜蓿叶”相匹配

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

9

简洁大方,还不错,值得收藏学习

 发表于2014-11-19   |  只看该作者      

10

形状如同一片叶子,与附近的青浦西郊会展中心的“苜蓿叶”相匹配

猜你爱看

最新帖子

恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
查看原图
分享
交流
加入微信交流群
精品资料,免费课程
开始 ||
x