比利时的Kanaal公寓

发表于2016-12-06     1793人浏览     7人跟帖     总热度:410  

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:1.57MB
英文名称:Belgium Kanaal Apartments
位置:比利时
设计公司:Coussée& Goris architecten
摄影师:Viktor Bentley
比利时的Kanaal公寓-00.jpg
比利时的Kanaal公寓-00
这是由Coussée & Goris architecten设计的Kanaal公寓,位于比利时韦讷海姆。该设计师致力于探究历史古迹的空间多样性、新旧建筑的融合及更新改造。该Kanaal公寓布置了令人惊讶的空间,在地面层布置了商业及服务空间,现有的开放式大空间被保留,并置入新的功能,重新焕发其社会价值及空间质量;该住宅空间呈现代清新风格,在原有的砖建筑基础上构架一个新的架构体系,形成层叠空间组合。该公寓保留旧的建筑外立面,通过完全清理,打扫干净建筑后,焕发新的生命力。

Coussée& Goris Architects give Escher, the Pakhuizen, the Waterhuis and the Artist studio's a new meaning. The basic approach of the conversion of the existing buildings was that a function had to be found which would revive the buildings. There has been chosen for living areas on the upper floors and a work function on the ground. Every precious stone and steel part of the existing buildings on the Stokerijstraat, is retained. The charm of the historical monument, with its diversity of old spaces, is preserved. Its authenticity has even been strengthened by removing all alterations and additions that have been added onto it over the years, and by the addition of new contrasting elements.The conversion will revive the existing buildings by creating living functions on the story's and a work function on the ground floor.

The complex of buildings is being completely cleaned out and the old façades revealed again. The original openings, which are still visible, are being re-opened. Where necessary for the new functions of the building, new openings are being created, simply and powerfully integrated into the rhythm of the existing openings. By removing a number of buildings, some inner spaces are freed up. Thus small squares and passages are formed, which again provide the original buildings with light and air.On their ground floors, the Pakhuizen have spaces for trade and services. The openness of the existing large spaces is retained and integrated into the new functions: the surprising qualities of the spaces thus regain their full value.The residential function is also provided by a new structure on top of the existing brick buildings, so a layered spatiality arises. Coussée& Goris conceived the new housing volumes, in line with Escher and the Waterhuis, as loggias of columns positioned close together. The construction of steel pillars and glass introduce a modern freshness and create a fascinating play of shadows, in contrast to the monolithic character of the brick substructure.
比利时的Kanaal公寓-4faaa35cbcb4d2c9d5389265c79783e4
比利时的Kanaal公寓外部实景图
比利时的Kanaal公寓-41b2753e29d0f4196274b083a05cf652
比利时的Kanaal公寓外部实景图
比利时的Kanaal公寓-522d1e1e9ec5a4105916bb8e946dee7e
比利时的Kanaal公寓外部实景图
比利时的Kanaal公寓-b239fd963a99f56456f673570a0b3b07
比利时的Kanaal公寓外部实景图
比利时的Kanaal公寓-c76aee88ed60e85fe94238c7ed07397f
比利时的Kanaal公寓外部实景图
比利时的Kanaal公寓-eaa6c5608d5bb8b611cf5fe0d02d233b
比利时的Kanaal公寓外部实景图比利时的Kanaal公寓-faed6085d22258a514e199761e76a65a
比利时的Kanaal公寓局部实景图

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:1.57MB
扫码加入筑龙学社  ·  建筑设计微信群 为您优选精品资料,扫码免费领取
分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

点评+1

  • 发表于 2016-12-06     现代清新风格,但还保留是不少欧洲复古的元素。

 发表于2016-12-06   |  只看该作者       筑龙币+10

2

设计手法简练,空间尺度宜人。

 发表于2016-12-06   |  只看该作者       筑龙币+10

3

公寓设计得不错,可以参考参考

 发表于2016-12-08   |  只看该作者       筑龙币+10

4

考验设计对城市紧密空间的高效利用

 发表于2016-12-22   |  只看该作者       筑龙币+10

5

历史遗迹和新加入的元素很好的组合在一起。

 发表于2017-01-28   |  只看该作者       筑龙币+20

6

不镬的比利时公寓设计……

 发表于2017-05-31   |  只看该作者       筑龙币+20

7

Chris Pardo Design: Elemental建筑事务所力作之一!

 发表于2017-06-02   |  只看该作者       筑龙币+10

8

设计的非常好,古典与现代的结合

浪迹天涯45

北京 海淀区 | 园林景观

4 关注

20 粉丝

107 发帖

3 荣誉分

该博主未添加简介

猜你爱看

添加简介及二维码

简介

还可输入70字

二维码(建议尺寸80*80)

发站内信息

还可输入140字
恭喜您已成功认证筑龙E会员 点击“下载附件”即可
分享
入群
扫码入群
马上领取免费资料包
2/20