Shounan住宅

发表于2011-07-13    1147人浏览    3人跟帖    复制链接  只看楼主

  • 文件格式:ZIP
  • 文件大小:26.37KB

Shounan House

设计方:Jun Igarashi Architects建筑事务所

位置:日本 神奈川

竣工:2009年

分类:居住建筑

内容:实景照片

图片:28张

摄影师:Iwan Baan

Shounan住宅第1张图片

建筑面积:161.78平方米

Project Area: 161.78 sqm

这个住宅位于日本神奈川的一个十字路口处,离附近的车站只有十分钟,周围布满很多老建筑。马路对面是一个两层的木质公寓,后面是一个巨大的工厂。南侧有一个三层的住宅综合体,西侧是一个老旧的住宅。项目比周围建筑稍大,因为是对已有建筑的重建,所以没有赠予税。项目是为两代家庭设计的,设计要考虑到两代家庭之间的适当距离,同时要包含三个停车空间。场地内气候温和,夏天会有几个月湿热,所以项目设计还要考虑如何解决气候问题。首层的设计是为了最大限度的实现空间的开阔性,剩下的空间布置停车空间和花园。设计师将首层平面垂直向外突出,在场地界限上将墙壁倾斜。首层天花板尽量保持低矮以为二层提供高度。一个很小的通风口位于首层北侧的地板,南侧是一个排气口。北侧凉爽的走廊和南侧温暖的空间创造出不同的气压,使之间的空气自然流通。

The site is located at an intersection in the Kanagawa prefecture, west of Tokyo. It is a 10-minute walk from the station in an area with many older housing buildings. Across the street on the north side, there is an enormous factory behind a two story wood construction apartment. On the south side there is a three-story housing complex and on the west side there is an old abandoned house. This project is larger than the surrounding building because there is no gift tax due to the reconstruction of an existing building. The project is designed for two generations of a family. The younger generation consists of a couple with two children and the elder generation is a couple. The house should be designed to keep separation between the two generations and a three car parking spot is required. This environment is known to be warm throughout the year with the summer being hot and humid for several months. The project starts off with the intention of solving the environmental issue. The first floor plan is designed to make the most of the space left after placing three car parking spots and a garden. We extruded the floor plan vertically and inclined the wall on the site border. The first floor ceiling height is the minimum possible in section with the remainder for the second floor space. A small vent opening is placed near the floor on the north side of the first floor and on the south side, an exhaust window is placed. The cool corridor on the north and the warm space on the south create a difference in atmospheric pressure which provides air circulation and insulates the space.

Shounan住宅第2张图片

Shounan住宅-2

Shounan住宅第3张图片

Shounan住宅-3

Shounan住宅第4张图片

Shounan住宅-4

Shounan住宅第5张图片

Shounan住宅-5

Shounan住宅第6张图片

Shounan住宅-6

Shounan住宅第7张图片

Shounan住宅-7

Shounan住宅第8张图片

Shounan住宅-8

Shounan住宅第9张图片

Shounan住宅-9

Shounan住宅第10张图片

Shounan住宅-10

Shounan住宅第11张图片

Shounan住宅-11

Shounan住宅第12张图片

Shounan住宅-12

Shounan住宅第13张图片

Shounan住宅-13

Shounan住宅第14张图片

Shounan住宅-14

Shounan住宅第15张图片

Shounan住宅-15

Shounan住宅第16张图片

Shounan住宅-16

Shounan住宅第17张图片

Shounan住宅-17

Shounan住宅第18张图片

Shounan住宅-18

Shounan住宅第19张图片

Shounan住宅-19

Shounan住宅第20张图片

Shounan住宅-20

Shounan住宅第21张图片

Shounan住宅-21

Shounan住宅第22张图片

Shounan住宅-22

楼顶平面图 Roof Floor Plan-Shounan住宅第23张图片

楼顶平面图 Roof Floor Plan

剖面图01 Section01-Shounan住宅第24张图片

剖面图01 Section01

剖面图02 Section02-Shounan住宅第25张图片

剖面图02 Section02

三层平面图 Second Floor Plan-Shounan住宅第26张图片

三层平面图 Second Floor Plan

首层平面图 Ground Floor Plan-Shounan住宅第27张图片

首层平面图 Ground Floor Plan

位置图 Situation-Shounan住宅第28张图片

位置图 Situation

楼顶平面图 Roof Floor Plan

剖面图01 Section01

剖面图02 Section02

三层平面图 Second Floor Plan

首层平面图 Ground Floor Plan

位置图 Situation

分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2015-04-23   |  只看该作者      

2

很棒!我也要想做出这种感觉!

 发表于2015-04-23   |  只看该作者      

3

大片的黄色屋顶和红色的屋身构成华丽辉煌的景象。

 发表于2015-05-03   |  只看该作者      

4

以说很难找到像这样子大尺度、大规模的,这么高速度的发展,同样的平行

登录后才能评论,评论超过10个字,有机会获得筑龙币奖励!

猜你爱看

分享