英国Sunbeams音乐中心

发表于2017-01-19    1391人浏览    1人跟帖    筑龙币+50  复制链接  只看楼主

筑龙币+50

上坡的路

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:4.61MB
英文名称:England Sunbeams Music Center
工程内容:实景照片
位置:英国
设计公司:MawsonKerr Architects
摄影师:Simon Kennedy Photography

英国Sunbeams音乐中心-1

这是由MawsonKerr Architects设计的Sunbeams音乐中心。该项目已完工,投资200万英镑。建筑景观中体现了带有节奏、音色和旋律的音乐品质;弯曲自然轮廓的形体在通向东侧主入口的方向于顶棚处不断增强。嵌入的带有韵律感的立面是一系列有趣的内向体量,里面容纳了重要的活动。该项目旨在反映自然环境,也就是当下的乡土环境与音乐联盟之间的结合;它容纳了一些独特功能,同时对该福利机构来说也是重要的对外广告。


Completion of the £2.0 million Sunbeams Music Centre marks a significant milestone in an extraordinary journey for Sunbeams Music Trust and Newcastle based MawsonKerr Architects.This journey began 12 years ago as a university thesis project for MawsonKerr director Will Mawson then studying the charity for his final year project at Newcastle University; in an unusual turn of events this became a live project following unanimous approval by the board of trustees.Established in 1992, Sunbeams Music Trust deliver their 'Music For Life' programme to tens of thousands of needing members of society each year and were eager for a home. 


A green field site with transformational therapeutic qualities was generously donated overlooking Ullswater Valley near Penrith following which a lengthy fund raising period began for the centre including a number of sponsored “endurance challenges” by MawsonKerr and friends of the charity such as a Forrest Gump style 24 hour coast to coast run. MawsonKerr’s resultant building is designed to embody musical qualities of rhythm, timbre and melody within the landscape; shaped along the curved natural contours it grows with a crescendo at the canopy to the eastern main entrance. Inserted along the rhythmical elevation are a series of playful introverted volumes housing key activities.


The architecture is intended to reflect synthesis between the natural context, a contemporary vernacular and musical union; housing several unique functions it is also importantly an outward facing advert for the charity. External envelope materials are primarily slate stone clad spine walls with an oak façade to the main curved elevation, a series of lozenge shaped cedar shingle clad volumes all topped with an extensive green roof; many of these materials continue internally to create a rich interior texture. Radially spanning glulam beams run with a rhythm throughout the building creating the projecting eaves and entrance canopy. 


The primary function of the centre is providing music therapy, in acoustically treated spaces specifically designed for group sessions or one on one. Secondly the important administrative requirement for a growing charity like Sunbeams Music Trust and thirdly the centre allows promotion of Sunbeams work throughout with exhibitions open to the public and music concerts generating funds for the programmes they run.There is a strong sustainable agenda to the design based on first principles; the six hundred square metre Sunbeams Music Centre is predominantly naturally ventilated, naturally lit and the heating provided by ground source heat pump. U-values are to passivhaus standards with a large amount of locally sourced sheep wool and carefully designed south facing elevation to limit overheating. All materials are sustainably sourced and from as local a source as possible.


Integrated into the centre are a host of bespoke designed elements, such as the reception desk formed around the music signature of a harp, green walls, musically derived ironmongery, tiling incorporating imagery of the fund raising challenges and the main Glassical Hall (named after Philip Glass one of the patrons) whose oak clad walls are design to create an optimum acoustic performance. Product Description. Burlington Slate Wall – One of the key drivers to the design is in creating a beautiful aesthetic of natural materials that are resilient and locally sourced. We were able to have great buy in by local quarry Burlington who were the source of all the amazing stone which runs radially throughout the building internally and externally.

英国Sunbeams音乐中心-2

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-3

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-4

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-5

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-6

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-7

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-8

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-9

英国Sunbeams音乐中心外部实景图

英国Sunbeams音乐中心-10

英国Sunbeams音乐中心外部夜景实景图

英国Sunbeams音乐中心-11

英国Sunbeams音乐中心内部实景图

英国Sunbeams音乐中心-12

英国Sunbeams音乐中心内部实景图

英国Sunbeams音乐中心-13

英国Sunbeams音乐中心内部实景图

英国Sunbeams音乐中心-14

英国Sunbeams音乐中心内部实景图

英国Sunbeams音乐中心-15

英国Sunbeams音乐中心内部实景图

英国Sunbeams音乐中心-16

英国Sunbeams音乐中心内部实景图

英国Sunbeams音乐中心-17

英国Sunbeams音乐中心剖面图

英国Sunbeams音乐中心-18

英国Sunbeams音乐中心剖面图

英国Sunbeams音乐中心-19

英国Sunbeams音乐中心剖面图

英国Sunbeams音乐中心-20

英国Sunbeams音乐中心草图

英国Sunbeams音乐中心-21

英国Sunbeams音乐中心剖面图

英国Sunbeams音乐中心-22

英国Sunbeams音乐中心平面图

英国Sunbeams音乐中心-23

英国Sunbeams音乐中心平面图



分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2017-02-07  | 只看该作者      筑龙币+10

2

乡土气息浓厚,音乐元素稍弱。

登录后才能评论,评论超过10个字,有机会获得筑龙币奖励!

猜你爱看

筑龙学社APP扫码

立即免费下载资料

APP
扫码安装筑龙学社
随时随地学习