美国The Six退伍军人经济住宅楼

发表于2017-01-18    1754人浏览    4人跟帖    筑龙币+50  复制链接  只看楼主

筑龙币+50

oiumnb

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:1.08MB
英文名称:America The Six Veterans economic residential building
工程内容:实景照片
位置:美国
设计公司:Brooks + Scarpa
00.jpg

00

这是由Brooks + Scarpa设计的The Six退伍军人经济住宅楼。该项目是一座57户的经济适用住房项目,提供了住宅、配套设施以及伤残退伍军人康复设施。该项目位于洛杉矶的麦克阿瑟公园地区,这里是美国人口密度最高的地区之一。该项目提供了庇护和舒适的生活空间,打破了传统庇护所公私区域分明、签好大型公共空间的规定模式。该项目的空间组织旨在让人们从封闭、孤立的生活空间转化为社区行的互动空间。首层布置了办公室、退伍军人配套空间、自行车停放处以及停车场,而二层则布置了大型公共庭院


The SIX is a 57-unit affordable housing project provides a home, support services and rehabilitation for disabled veterans. It is located in the MacArthur Park area of Los Angeles. McArthur Park has one of the highest densities in the USA with over 38,000 people per square mile and a total population of 120,000 people in 2.72 square miles. Offering shelter and comfort, the SIX breaks the prescriptive mold of the traditional shelter by creating public and private "zones" in which private space is deemphasized, in favor of large public areas. The organization of the space is intended to transform the way people live-away from a reclusive, isolating layout towards a community-oriented, interactive space. The ground level contains offices, support spaces for the veterans, bike storage and parking while the second level has a large public courtyard. Surrounded by four levels of housing units with balconies wrapped with a wood screen made from recycle planking the courtyard has large openings with green roofs that visually connects the space to the street on the lower level beyond. This allows the tenants to enjoy a secured open space while still connecting to the larger community. The uppermost level has a green roof, large public patio and edible garden with panoramic views of the area. The SIX distinguishes itself from most conventionally developed projects in that it incorporates energy efficient measures that exceed standard practice, optimize building performance, and ensure reduced energy use during all phases of construction and occupancy. The planning and design of Step Up on 5th emerged from close consideration and employment of passive design strategies. These strategies include: locating and orienting the building to control solar cooling loads; shaping and orienting the building for exposure to prevailing winds; shaping the building to induce buoyancy for natural ventilation; designing windows to maximize day lighting; shading south facing windows and minimizing west-facing glazing; designing windows to maximize natural ventilation; utilizing low flow fixtures and storm water management; shaping and planning the interior to enhance daylight and natural air flow distribution. These passive strategies alone make this building 50% more efficient than a conventionally designed structure.

1

美国The Six退伍军人经济住宅楼实景图

1 (1)

美国The Six退伍军人经济住宅楼实景图

1 (2)

美国The Six退伍军人经济住宅楼实景图

1 (3)

美国The Six退伍军人经济住宅楼实景图

1 (4)

美国The Six退伍军人经济住宅楼实景图

1 (5)

美国The Six退伍军人经济住宅楼实景图


分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

 发表于2017-01-18  | 只看该作者      筑龙币+10

2

感觉清新脱俗   非常有设计感 

 发表于2017-01-19  | 只看该作者      筑龙币+20

3

感谢楼主分享。。。。。。。。

 发表于2017-02-07  | 只看该作者      筑龙币+10

5

室外活动空间很丰富。内部庭院和外部景观连续起来多好啊,建筑本身形态完整,但把景观打断了。

 发表于2017-02-27  | 只看该作者      筑龙币+20

6

美国TheSix退伍军人经济住宅楼方案

登录后才能评论,评论超过10个字,有机会获得筑龙币奖励!

猜你爱看

筑龙学社APP扫码

立即免费下载资料

分享