荷兰战后住宅扩建

发表于2017-01-18    1171人浏览    0人跟帖    筑龙币+50  复制链接  只看楼主

筑龙币+50

美丽的气球

  • 文件格式:jpg
  • 文件大小:4.89MB
英文名称:Netherlands Postwar housing expansion
工程内容:实景照片
位置:荷兰
设计公司:Lab-S , Kraal Architecten
摄影师:Ed van Rijswijk
00.jpg

00

这是由Lab-S 与 Kraal Architecten联合设计的战后住宅扩建,位于荷兰泽斯特。该项目为木质表皮,创建了这座半独立式砖砌住宅及其周边环境之间的新关系。该项目包括大型室内改造、全新的布局设计以及原住宅后方的新建建筑。最初的战后住宅有着砖砌外观和陶瓷瓦片覆盖的斜屋顶。后院有一颗大叔,创建了美丽的自然景色。新扩建建筑让原住宅对景色开放。其外观与原建筑有所区别,使用了天然材料,与周边自然环境相联系,同时保留了现状与新建部分之间的清晰对比。


From the architect. A timber clad extension creates a new relationship between a brick semi-detached house and its green surrounding.Kraal Architecten and Lab-S have joined forces for the renovation of a semi-detached house in Zeist, the Netherlands. The project consists of a large interior transformation with a total new layout and a new addition at the back of the original house.The original post-war house has a brick facade and a pitched roof construction with ceramic roof tiles. Large trees stand at the back of the rear garden creating a beautiful natural scenery, viewed from the house. The new extension opens the original house to this scenery. Its appearance is distinct from the original house. Using natural materials, it relates to the natural surroundings, while maintaining a clear contrast between existing and newly developed parts.


The extension provides additional space on the ground floor for a new entrance hall and contains a storage room. On the outside, the storage room has a timber façade in which only the door knob reveals the presence of a door. Whereas the storage has a closed character, the new entrance opens itself to the street using large window frames and a new canopy above the entrance door.


The design brief contained requests for spatial additions on each floor. Three new residential programs at the back of the house (kitchen, bedroom and study) are located one above the other and connected to each other by a new staircase. This clustering results in a vertical extension on the rear side in which parts of the old façade and roof construction maintain visible.


The new rooms in this part of the extension all have floor to ceiling windows, providing nice garden views. Whereas the bedroom on the first floor protrudes more into the garden, the study on the second floor is placed behind the raised volume of the staircase. This segmentation breaks up the high volume of the new extension and makes each space more distinct on the exterior. 

1

荷兰战后住宅扩建外部实景图

1 (1)

荷兰战后住宅扩建外部实景图

1 (2)

荷兰战后住宅扩建外部实景图

1 (3)

荷兰战后住宅扩建外部实景图

1 (4)

荷兰战后住宅扩建外部实景图

1 (5)

荷兰战后住宅扩建外部实景图

1 (6)

荷兰战后住宅扩建外部实景图

1 (7)

荷兰战后住宅扩建立面图

1 (8)

荷兰战后住宅扩建立面图

1 (9)

荷兰战后住宅扩建立面图

1 (10)

荷兰战后住宅扩建立面图

1 (11)

荷兰战后住宅扩建立面图

1 (12)

荷兰战后住宅扩建剖面图

1 (13)

荷兰战后住宅扩建平面图

1 (14)

荷兰战后住宅扩建平面图


分享至

分享到微信朋友圈 ×

打开微信"扫一扫",扫描上方二维码
请点击右上角按钮 ,选择 

登录后才能评论,评论超过10个字,有机会获得筑龙币奖励!

猜你爱看

筑龙学社APP扫码

立即免费下载资料

分享